Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

15 Mayıs 2023

Yapay zeka (AI) her geçen gün gelişmeye ve etki alanını çığ gibi büyütmeye devam ediyor. Yapay zeka kavramının önümüzdeki yıllarda yaşamlarımızda ve toplumlarımızda giderek daha önemli hale geleceği artık bir gerçek. Bu teknoloji, şirketler için de önemli fırsatlar sunuyor. Gelişen teknoloji ve onun uzantısı niteliğinde olan yapay zeka sayesinde günümüzde efor gerektiren pek çok iş insanların yaptığından daha kısa sürede ve daha az maliyette gerçekleştirilebiliyor.

Yapay Zeka Nedir?

Makinelerin insan yeteneklerini algılamasına, öğrenmesine, anlamasına ve artırmasına izin vermek için birlikte çalışan birden fazla teknolojiyi ifade eder. Farklı alanlardaki operasyonları etkili bir şekilde geliştirecek ve dönüştürecek büyük miktarda bilgiyi öğrenebilir ve işleyebilir. Yapay zeka makineleri birkaç saniye içinde büyük miktarda veriyi analiz edebilir. Bu nedenle, yapay zeka teknolojisi zamandan tasarruf sağlayarak verimliliği arttırır. Yapay zeka teknolojisi, iş dünyasında ortaya çıkan herhangi bir soruya, uygun yanıtlar üretmek için hızlı veri işlemede etkilidir. Yapay zeka, hatasız olmasa da, insanlara nazaran hata payı çok çok daha azdır.

İş Dünyasının Geleceğinde Yapay Zekanın Rolü

Yapay zeka teknolojisi, iş dünyasında bir sonun başlangıcı değil, etkinlik ve verimliliğe, gelişmiş yenilikçi yeteneklere ve daha iyi fırsatlara yönelik yeni bir araçtır. İnsanlara geleneksel olarak zor veya imkansız görevlerde yardımcı olarak daha hızlı ve verimli kararlar almalarına yardımcı olmaktadır. Bu, üretkenliği artırmaya yardımcı olacak ve çalışanların en iyi yaptıkları şeye odaklanmalarını sağlayacaktır. Tech Pro Research tarafından yapılan bir ankete göre, işletmelerin yaklaşık yüzde 24’ü yapay zekayı birçok alanda uyguluyor veya önümüzdeki dönemde kullanmayı planlıyor.

Yapay zekanın gündemden düşmemesinin altında fayda odaklılık ve süreklilik yatıyor. Yapay Zeka teknolojileri daha gelişmiş hale geldikçe, şu anda insanlar tarafından yapılan görevleri otomatikleştirmek(yazılım, donanım, robotik vb.) için giderek daha fazla kullanılacaktır.

Yapay zekanın iş dünyasının geleceğini etkilemesinin bir yolu, yeni iş türleri yaratmaktır. AI teknolojileri daha yaygın hale geldikçe, insanların veri bilimi ve makine öğrenimi alanlarında çalışması için yeni fırsatlar yaratacaktır. Bunlar, insanların AI teknolojilerini değiştirmek yerine tamamlayabileceği alanlardır.

ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

İş Süreçlerinde Dijitalleşme Neden Önemlidir?

opuqo’nun haftalık bültenine kaydolmak ister misiniz?

Haftalık bülten ile hem gündemi takip edebilir, hem de opuqo’daki iş ilanlarından ilk siz haberdar olursunuz.
Şimdi Kaydol